Recept: Mladý špenát a vzpomínka na lyžování


Když je sezóna mladého špenátu, vzpomenu si na lyžování v Rakousku. Na kopci, přesněji ledovci, sníh a chlad. Dole ve vesničce v údolí rozkvetlé květiny. V malém rodinném penzionu nám k večeři nabídli těstoviny se špenátem z jejich zahrady, na to tedy nezapomenu! Ke špenátu přidali slaný sýr, olivy. Večeře sytá, dobrá, voňavá a rychle na stole.
 
Mně více než bílé, chutnají celozrnné těstoviny a paní domácí mi s úsměvem vyhověla. Potom se smála jaká jsem to já duše poetická, když jsem jí vysvětlovala: je to dokonalé! Sýr jako bílý sníh, špenát coby jarní zeleň a hnědé celozrnné těstoviny, to je země, ze které vše roste.

Nejčtenější články