Vášeň a přítomnost, skutečná erotická intimita


Je to návod na vztah, aby z něj nezmizela intimita a důvěra. Autorka Maci Daye je sexuální terapeutka a v knize vychází ze svých zkušeností, které načerpala při svých populárních workshopech Vášeň a přítomnost.
A tady ho máme pěkně popsaný. A můžeme si jím projít v pohodlí domova a v reálném životě si všechno hned vyzkoušet. Zároveň se také poučit ze zkušeností klientů.
Připravme se na skutečnou erotickou intimitu
Kniha zachází skutečně až pod peřinu a intimita tak zdůrazňuje syrovost tématu, jeho důrazné propojení i s běžnými vztahy. S tím, jak nahlížíme na svého partnera. Často jsem si všímala v praxi potvrzovaného faktu, že běžné chování partnerů naprosto věrně odráží sexuální intimitu. A naopak. Jakýkoliv intimní problém se ihned propíše do vzájemného chování obou partnerů… třeba i jen u vaření večeře nebo při nákupu.
S tímto vědomím velmi snadno vstoupíte do tohoto až terapeutického prostoru, který tato kniha otvírá.
Co rozhodně zaujme?
-           Část cvičení je založena na všímavosti – a to využijete nejen pro intimitu, ale i každé jiné oblasti života! Naučíte se zkoumat, jak se cítíte a proč.
-           Věnuje se podrobně také situacím, kdy vášeň zcela vyhasla, nebo kde byla z vážných důvodů porušena (nevěra, stárnutí)
-           Naučí nás řešit partnerské problémy, umění pohádat se, vcítit se do sebe…
Kniha se opravdu ze všech sil snaží umožnit mužům porozumět ženám, a ženám porozumět mužům.
Výživové plány erotické energie
Asi tak si můžeme procházku knihou a programem představit; jako výživový program pro oživení, nasycení a znovuprobuzení.
Je mi jasné, že takové téma vyžaduje soustředění, opravdu vymezený čas a spoustu trpělivosti. Chuť rozbít nefungující stereotypy a nahradit je jinými, lepšími vzorci. Začít o sobě smýšlet jinak, jinak smýšlet o partnerovi a také samozřejmě to vyžaduje spolupráci partnera.
A znovu jsme u toho nejdůležitějšího… naučíme se s touto knihou prozkoumat svůj život, nejen partnerský, ale i tvořivý, vášnivý a často se dotkneme jednoduché a život dávající chuti žít.
Maci Daye: Vášeň a přítomnost
Prostě chuti se do něčeho pustit, něco, nebo někoho MILOVAT.
Autorka: Maci Daye: studovala na Harvardské a Georgijské univerzitě. Vyučuje somatickou psychoterapii Hakomi a jako sexuální terapeutka se věnuje na pomoc párům. Vede párové retreaty a workshopy po celém světě.
Autorka: Maci Daye
Přeložila: Lenka Fořtová
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing
Rok vydání: 2022, www.synergiepublishing.com
Hodnocení: 80 %

Nejčtenější články